Трішки більше про моду. Історія жилета

історія жилета

На сьогоднішній день немає, мабуть, більш практичної, функціональної та універсальної речі в гардеробі, ніж жилет. Сучасні модниці та стиляги все частіше вирішують придбати такий елемент одягу. І неспроста, адже він володіє беззаперечними перевагами:

  • Зручність. Жіночий жилет не сковує рухи та не викликає відчуття дискомфорту.
  • Універсальність. Його можна поєднувати з одягом різних стилів та одягати на всі випадки життя.
  • Привабливість. За допомогою такої речі можна створювати надзвичайно красиві образи.

Ми впевнені, що у вашій шафі теж знайшлося місце для цього предмету одягу. Але чи знаєте ви історію жилета? Якщо ні, тоді вам неодмінно потрібно дочитати нашу статтю до кінця.

Поява та розвиток жилета

Існує декілька версій історії жилета. Ми вирішили розказати вам про ту, якої дотримується більша кількість експертів. Як зазначають спеціалісти, офіційно перший жилет був створений ще в 17 столітті. В ті часи цей елемент одягу мало чим нагадував сучасний варіант, адже у нього були досить довгі рукави. Чоловіки носили таку річ під камзолом або у себе вдома замість халату.

Великі зміни в дизайні жилета трапилися у 18 столітті в Англії. Вмілі кравці, за бажанням багатих джентльменів, пошили короткий жилет білого кольору, прикрасили його дорогоцінним камінням та красивими вишивками. Такий виріб назвали класичним англійським жилетом. І саме з того часу він почав набирати все більшу популярність у європейців.

Історія жилета. Декілька цікавих фактів. 

  • У XIX столітті в Європі стався справжній “жилетний бум”. Найсміливіші модники надягали на себе відразу по два-три жилета.
  • У жіночий гардероб класичний англійський жилет увійшов у кінці 19 століття. До речі, саме панянки першими стали носити його поверх іншого одягу.
  • Деякі експерти вважають, що болеро - це один із різновидів жилета. Спочатку його носили іспанські тореадори, а потім він став елементом жіночого вбрання.
  • Класичний англійський жилет називається “fullback”. Його особливість полягає у тому, що тканина на спинці тонша. Такий жилет було комфортніше носити з піджаком та з класичним пальтом.
  • В XX столітті жилети стали неймовірно популярні у байкерів. Особливо затребуваними були і залишаються моделі з деніму або грубої шкіри, прикрашені кнопками і нашивками.